Katja Kontu
Olen Katja Kontu, koulutukseltani agrologi (AMK), julkaisugraafikko ja kasvatustieteen yo. Olen valmistunut mm. SmartDOG-lisenssitestaajaksi, hyppytekniikkakouluttajaksi ja NoseWork-kouluttajaksi, ja koluan jatkuvasti koiriin liittyviä seminaareja ja koulutuksia niin Suomessa, ulkomailla kuin verkko-opintoinakin. Olen koukussa oppimiseen ja haluan tietää koko ajan lisää koirien käyttäytymisestä, kouluttamisesta ja hyvinvoinnista!
Olen opiskellut mm. käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläinkouluttajien koulutuksessa Tampereen yliopistossa. Käyttäytymisanalyysi on tiede, joka tutkii käyttäytymistä ja sen muutosta – siis oppimista! Soveltavan käyttäytymisanalyysin (Applied behavior analysis) hyödyntäminen on kouluttamisen perusta, ja oppimisen mekanismeihin liittyvä tieto ja osaaminen on tärkeä osa ammattitaitoani käytännössä. Koirat oppivat käyttäytymisensä seurauksista. Ympäristöllä – mm. olosuhteet, paikka, läsnäolijat, palkkiot, koiran oma olotila – ja erityisesti näiden ympäristötekijöiden muutoksilla on valtava vaikutus koirien motivaatioihin ja käyttäytymiseen joka hetki.
Koulutuksissani kaikkien harrastuslajien ja arjen taitojen koulutus perustuu positiiviseen vahvistamiseen sekä lujan molemminpuolisen luottamuksen ja yhteistyön rakentamiseen koiran ja ohjaajan välille. Haluan myös antaa koirille paljon valinnan mahdollisuuksia niin harrastuksissa kuin arjessakin.
Omien koirieni kanssa olen harrastanut lähinnä PK-lajeja, tokoa ja tunnistusetsintää. Lajivalikoimassa painottuu tällä hetkellä IGP ja siihen liittyvien osa-alueiden harjoitteleminen Kaikun kanssa. Taikaa ovat työllistäneet näyttelijän keikat useissa tv-, elokuva- ja radioproduktioissa. Tikkujutulle nimen antanut Tikku siirtyi vahtiin pilvien päälle huhtikuussa 2020. Saksanpaimenkoirieni värisuora täydentyi kuitenkin taas syksyllä, kun joukkoon liittyi uusi pieni harmaa, Kettu.
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.