Eri lajien tutustumistunnit   
Tutustumistunteja eri lajeihin!

Koulutuksen kesto on aina 1,5h,  josta noin 30 minuuttia on ensin teoriaa lajista. 

Lajit:

Agility:
Agility on koirien esteratakilpailu. Tätä lajia voi harrastaa kuka tahansa. Se on avoin kaiken rotuisille koirille, myös sekarotuisille.
Agilityssä koira suorittaa erilaisia esteitä ohjaajan ohjaamana.

Hoopers:
Hoopers on uusi huippuhauska laji, jossa koira juoksee radan läpi hoop-vanteiden ja putkien läpi, kiertää tynnyreitä ja veräjiä ohjaajan ohjeistaessa koiraa usein hieman kauempaa kuin agilityssa.
Hoopersissa linjat ovat hyvin koiraystävällisiä, ei ole tiukkoja käännöksiä eikä myöskään lainkaan hyppyjä, joten hoopers sopii myös koirille joille agility ei ole syystä tai toisesta sopinut.

Rally toko:
Rally-toko on hauskaa aktivointia, jota voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset. Rally-tokon tavoitteena on ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö sekä opettaa ohjaajalle hyvää koiran käsittelytaitoa. Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti, liikkeet suoritetaan hymyssä suin, hännät heiluen. Koiraa saa kehua ja kannustaa koko suorituksen ajan.  Rally-tokoa voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat sekä ihmiset. Rally-toko on kehitetty aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen. 

Nosework:
Nosework on mukavaa yhteistä tekemistä sekä koiralle että ohjaajalle. Nosework aktivoi koiraa sekä nenänkäyttöön että aivotyöskentelyyn. Koira pääsee toteuttamaan lajityypillisiä tarpeitaan ja kehittämään itsevarmuuttaan. Koiran tehtävänä on tutkia etsintäalue ja löytää piilotetut kohdehajut. Ohjaajan tehtävänä on seurata koiran työskentelyä ja tarvittaessa olla tukena.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.