Petra Saarman
Eläintenkouluttaja (AT)

Olen Petra Saarman, eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittanut suuri koirien ystävä Helsingistä.
Olen työskennellyt päätoimisena koirien koulutuksen ohjaajana omassa yrityksessäni Citykoirankaveri - Tmi Petra Saarman vuodesta 2012. Työni parissa olen ilokseni saanut tutustua kaikenkirjavaan koirakansaan läpileikkauksena kaikista roturyhmistä sekä sekarotuisista että rescue-taustaisista koirista.
Työnkuvani on aina pitänyt sisällään niin arkitottelevaisuuskoulutusta, ongelmanratkaisua kuin myös harrastuslajien kouluttamista agilitystä noseworkiin.


Agilityä olen itse harrastanut vuodesta 2010 ja tuona aikana ohjannut koiria kaikista viidestä säkäluokasta. Kahden koirani, afgaaninvinttikoirani ja pitkäkarvaisen mäyräkoirani, kanssa olen myös kisannut koirien rotuominaisuuksiin nähden mukavalla menestyksellä korkeimmillaan agilityn 2-luokassa. Vauhdikkaasti alkaneet kisaurat ovat valitettavan nopeasti kuitenkin päättyneet molempien koirien terveysongelmien vuoksi. Tällä hetkellä treenaan agilityä tavoitteellisesti lainakoirakaverini amerikanstaffordshirenterrieri Raidan (om. Liisa Tikka) kanssa.


Lukuisista koiriin liittyvistä mielenkiinnon kohteistani agility on aina ollut selkeä ykkönen! Pidän lajin vauhdikkuudesta, mutta myös siitä, miten agility pakottaa ohjaajan ajattelemaan asioista yhä enemmän myös koiran näkökulmasta. Agility on parhaimmillaan koirakon yhteistä hauskanpitoa ja saumatonta yhteistyötä! Ja vaikkei yhteistyö aina ihan priimaa olisikaan, hauskanpitoa ei kuitenkaan koskaan unohdeta.


Agilityä kouluttaessani pidän tärkeimpinä arvoinani koiran turvallisuutta radalla, koiran sekä ohjaajan optimaalisen tunnetilan vaalimista kuin myös virheettömään oppimiseen tähtäävää harjoittelua. Työskentelen mielelläni myös vireenhallintaan ja häiriönsietoon liittyvien pulmien parissa. Vankka osaamiseni koirien monipuolisesta kouluttamisesta on vahvuuteni myös agilityvalmentajana!
"