Jenny Hanhilahti
Eläintenkouluttaja (AT)

Koirat ovat kuuluneet perheenjäsenikseni jo lapsuudesta saakka, mutta varsinaiselle koulutuksen valtatielle minut johdatti kelpieni Paavo. Oikea koiramaailman ammattikorkeakoulu. Herkkä ja helposti asioihin reagoiva koira vei minut tilanteisiin, jotka herättivät minut ajattelemaan, että on oltava tie, mikä johtaa kohti parempaa yhteistyötä ja etenkin sujuvampaa ja kaikille kivaa arkea. Ja se tie löytyi ja sillä tiellä ollaan edelleen. Koska jos jotain olen oppinut niin sen, että elämä koirien kanssa on täynnä jatkuvaa oppimista.
Toisen koirani, myös kelpie, Lyytin myötä taas tuli aivan erilainen tyyppi meidän arkeemme ja kaikki mikä on toiminut Paavolla, ei välttämättä toimi Lyytillä. Ja taas saan oppia uutta.
Sitä sanotaan, ettei ihminen saa sellaista koiraa, kun haluaa vaan sellaisen kuin tarvitsee. Ja se onkin taas huikea tie oppia uutta.

Eläinten käyttäytyminen kiinnostaa minua valtavasti ja agrologin tutkinnon myötä, olen päässyt lähelle myös tuotantoeläimiä ja eritoten lampaita. Olen nähnyt, miten samat oppimisen lainalaisuudet ja niiden avulla käsittelytilanteiden kouluttaminen lampaille tutuksi, ovat avain stressittömämpiin hoitotilanteisiin. Myös kesä Korkeasaaressa eläintenhoitajana antoi osviittaa eri eläinlajien oppimisesta samanlaisin lainalaisuuksin ja positiivisesti vahvistaen. Eläin kuin eläin hyötyy uusien tai muuten jännittävien asioiden opettamisesta mukavaksi. Tällöin myös elämä niiden kanssa on sujuvampaa ja vaikuttaa suoraan kaikkien hyvinvointiin ja tunne-elämään.

Kouluttajana arjen sujuvuus ja kestävän pohjan rakentaminen yhteiselle matkalle ovat lähellä sydäntäni. Haluan auttaa hyvän suhteen luomisessa ja tuomaan onnistumisen iloa haastavienkin juttujen parissa. Vahvuuksiani ovat kuuntelemisen taito, halu auttaa ja kokemus siitä, miten hektisen ja välillä kaoottiselta tuntuvan lapsiperhearjenkin keskellä voi onnistuneesti saada koiran kanssa asiat toimimaan ja suhteen luominen eläimen kanssa on yksi voimavara arjen pyörityksen keskellä.
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.