Liisa Pennanen
Eläintenkouluttaja (AT)

Olen Liisa Pennanen, ammattitutkinnon suoritanut eläintenkouluttaja (AT) ja eläinalan yrittäjä.

Olen toiminut koulutusohjaajana yli 10 vuotta. Käytännön työn lisäksi päivitän tietojani ja osaamistani opiskelemalla ja treenaamalla koirien kanssa.

Olen ohjannut monipuolisesti kursseja ja yksityiskoulutuksia kaikenlaisista teemoista. Hajutyöskentelyä, harrastuslajeja, arkitottelevaisuutta ja ongelmakäytöksiä.

Nykyään ohjaan kursseja ja verkkokursseja lähes pelkästään hajutyöskentelystä eri muodoissaan. Eniten ohjaan noseworkia ja muuta ”erikoisetsintää”.

Ohjaan kursseja useamman koirakoulun kanssa yhteistyössä. Sen lisäksi ohjaan oman toiminimelläni (raindogs.fi)  verkkokursseja ja valmistan eläintarvikkeita.

Olen kolmen sekarotuisen, rescue-taustaisen koiran huoltaja.
Vanhin koirista, Sushi, on jo 14-vuotias eläkeläinen. Kahden nuoremman, Ulpun ja Mursikin kanssa harrastetaan erikoisetsintää (nosework, sienet, Kong) ja Mursik treenaa myös ID-jälkeä eläinetsinnässä.
Kaikkien koirien kanssa tehdään myös fysiikka-treenejä pari kertaa viikossa.

Kouluttajana pyrin olemaan selkeä, ja korostan pohjataitojen huolellista kouluttamista.  Koulutuksissani kiinnitän paljon huomiota motivaatioon, koirien mielentilaan ja harjoitustilanteiden järjestämiseen mahdollisimman rauhalliseksi, jotta sekä koirilla että ohjaajilla on rauha työskennellä ja keskittyä uuden oppimiseen.

Huonolta huumorilta ei voi myöskään ohjauksessani välttyä :)