Minna Simonsson
Eläintenkouluttaja (AT)

Olen Minna Simonsson, eläinten käyttäytymisestä, hyvinvoinnista ja kouluttamisesta kiinnostunut opettajataustainen ikuinen opiskelija.
Olen suorittanut Eläinkoulutuskeskuksella käyttäytymistieteellisen kouluttajakoulutuksen perusopinnot sekä ongelmakoirakoulutuksen ja hajutyöskentelyn syventävät opinnot saaden Eläinkouluttajakillan jäsenyyden.
Lisäksi olen suorittanut Britteihin Absolute Dogs:n Pro Dog Trainer-kouluttajasertifioinnin sekä yksittäisiä laajempia ja teoreettisempia kursseja Ruotsiin (Illis ABC). Tällä hetkellä opiskelen Taitotalolla eläintenkouluttajan ammattitutkintoa tavoitteena valmistua vielä tulevana kesänä. Lisäksi opiskelen Odiseella Clinical Animal Behaviourist postgraduate-opintoja ja Helsingin yliopistolla biologian erillisiä opintoja.

Kotona asustaa tällä hetkellä kaksi jo seniori-ikään ehtinyttä paimenta: valkoinenpaimenkoira Lieska ja tsekinpaimenkoira Usva. Lieskan ja Usvan kanssa on vuosien varrella testattu ja harrastettu monia eri lajeja näyttelyistä viehejuoksuun ja agilitysta paimennukseen. Kisa- ja koetuloksia Lieskan kanssa on pelastuskoirapuolelta sekä rally-tokosta. Nykyisin keskitymme pitkälti nauttimaan arjen lomassa puuhailusta ja etenkin erilaisista hajutyöskentelyn sovelluksista. Nose work-harrastuksen lisäksi erityisesti Usvan bravuuri on kanttarellien etsiminen. Itselleni tärkeintä kaikessa toiminnassa koirien kanssa onkin tekemisen ilon löytyminen niin koiraa kuin ihmistäkin kuunnellen ja kunnioittaen, sekä puolin ja toisin uuden oppiminen positiivisella ja rennolla vireellä.

Kouluttajana kokemusta on ehtinyt vuosien varrella kertyä monenlaisista koirayksilöistä aivan pienenpienistä seurakoirapennuista lähtien. Kukaan ei ole liian nuori tai vanha, pieni tai suuri, kokeileman uusia juttuja, oppimaan ja puuhailemaan ihmistensä kanssa. Koulutuksiini ovatkin lämpimästi tervetulleita niin pienet kuin suuretkin, nuoret kuin vanhemmatkin koirat ihmisineen. Eläinkouluttajakillan jäsenenä olen sitoutunut noudattamaan Suomen Eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä.Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.