Saila Ryytty
Eläintenkouluttaja (AT)
Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2020, eläinlajeina koira ja kana.

Kokemusta koirista on kertynyt yli 15 vuoden ajalta ja tällä hetkellä kotonamme asustaa kaksi rescuetaustaista koiraa. Kesällä 2021 laumaamme liittyi myös sileäkarvainen noutaja narttu Alma.  Koirani ovat olleet aina luonteeltaan hyvin erilaisia, on ollut reippaita ja avoimia kuin myös arkoja, ja se on haastanut myös itseäni kehittämään omaa toimintaani ja opiskelemaan lisää eläinten käyttäytymisestä. Omien koirien kanssa on vuosien varrella harrastettu rally tokoa, hakua, nose workia ja perehdytty myös pelko- ja resurssiaggressiivisuuteen. Alman kanssa tavoitteena on rodunomaiset lajit sekä rally toko. Elokuussa 2022 Alma saavutti rally tokosta koulutustunnuksen RTK1. Näyttelyissä olemme myös kiertäneet, saadut tittelit FI JMVA sekä EE JMVA. Syyskuussa 2022 käväisimme myös noutajien taipumuskokeessa ja sieltä tuloksena NOU1. 

Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja kaikessa kouluttamisessa noudatan Suomen eläintenkouluttajien eettisiä sääntöjä. Olen työskennellyt koirien kanssa jo vuosia, erityisesti rescuekoirien haasteet ovat tulleet vuosien varrella tutuksi. Sydäntä lähellä  ovatkin juuri arjen haasteet, remmikäytösongelmat ja eläimen kotiutumisen haasteet, tavoitteena yhteiselon helpottaminen niin että kaikilla osapuolilla olisi hyvä ja turvallinen olo. Työtehtävissä
toimii myös rescuekoirani Lexi, joka on tarpeen tullen mukana harjoittelukoirana varsinkin remmikäyttäytymishaasteiden kanssa painivien koirien apuna. Rallitassulla kursseja, joita pidän ovat pentukoulut, junnukurssit, arkitottelevaisuus ja rally toko. 

Tavoitteena saada onnistumisen tunteita lemmikille sekä omistajalle,
tervetuloa koulutuksiin!
tammikuu
helmikuu
maaliskuu
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.