Jirka Vierimaa: 12 Kontaktipeliä   

Koiran silmin ihmisen liike on täynnä rinnakkaisia, peräkkäisiä ja päällekkäisiä vihjeitä. Harmoniaa voi kuitenkin harjoitella.


12 kontaktipeliä on monipuolinen kurssi, joiden aikana koirasi oppii mukautumaan liikkumiseesi mm. lähtöjen, nopeutusten, hidastusten, äkkijarrutusten, viivästelyjen, kääntymisten, kiirehtimisten ja väistöliikkeiden avulla. Kontaktipelien avulla opit vahvistamaan omaan liikkumiseesi kuuluvien vihjeiden merkityksiä ja käyttämään niitä koiran näkökulmasta ymmärrettävästi.

Kontaktipelien oppiminen ja toistaminen on helppoa ja nopeaa. Ne ovat muodostuneet vuosien aikana lukuisten koiraihmisten asettamien toiveista, koulutustavoitteista ja haasteista. Kontaktipelaamista voidaan soveltaa todella monipuolisesti.

Kurssi sopii yleisesti koiran aktivointiin, pentujen ja nuorten koirien arkitaitojen opettamiseen sekä harrastuskoirien perustaitojen harjoitteluun. Kurssi on ikärajaton.

Voit jo ennen kurssia arvailla, mitä tapahtuu esimerkiksi harjoituksissa nimeltä Raketti, Laiskamato, Pole & Rofe, Autopilotti ja Jojo.

Kouluttajana on eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija (TAY) Jirka Vierimaa. Jirkan koulutuksissa on tavattu toistakymmentä eri eläinlajia ja yli 5500 koiraa. Hänen erityiskiinnostuksensa liittyy positiivisen vahvistamisen menetelmiin ongelmanratkaisussa ja urheilukoirien koulutuksessa. Jirka on yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.