Verkkoluento: Pelokkaan ja ahdistuneen koiran kouluttaminen

39.00 sis alv

Kuvaus

Verkkoluento Pelokkaan ja ahdistuneen koiran kouluttaminen 7.11. klo 12-16

Jokainen koiranomistaja varmasti toivoo koirallensa turvallisia kokemuksia ympäröivästä maailmasta. Toisinaan koirille pelkoa aiheuttavat tilanteet tapahtuvat liian yllättävästi, toistuvat liian usein, eikä koiralla ole riittävästi aikaa tottumiseen tai palautumiseen. Mitä tällöin voi tehdä, jotta voimistuva negatiivisten kokemusten kierre vielä pysähtyisi?

Tämä verkkoluentopäivä tarjoaa kattavan perustietopaketin koirille pelkoa ja ahdistusta aiheuttavien tilanteiden kohtaamiseen. Käsittelemme koulutusmenetelmiä kriittisellä otteella, jotta niiden hyödyllisyys voitaisiin huomata jo ensimmäisten harjoitusten aikana.

Koiran oma ihminen on paras sosiaalinen puskuri pelkoja ja ahdistusta vastaan. Tervetuloa mukaan oppimaan, miten monin tavoin sellaiseksi voi käytännössä tulla!

Verkkoluentopäivä sisältää kolme osiota ja niitä tiivistävän yhteenvedon.

Osa 1: Pelottavat äänet ja alustat klo 12–12:45

Osa 2: Ahdistus yksin olemisen aikana 13–13:45

Osa 3: Sosiaaliset pelot klo 14–14:45

Yhteenveto-osio klo 15–16

Kouluttajana on eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija (TAY) Jirka Vierimaa. Jirkan koulutuksissa on tavattu toistakymmentä eri eläinlajia ja noin 5000 koiraa. Hänen erityiskiinnostuksensa liittyy positiivisen vahvistamisen menetelmiin ongelmanratkaisussa ja urheilukoirien koulutuksessa. Jirka on yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista.

Luennolle ilmoittautuneille lähetetään infokirje, josta saat tarvittavat tiedot Zoomin käytöstä. Luennolle osallistujat eivät ole ääni- ja videoyhteydessä kouluttajaan tai toisiinsa, vaan verkkoluennoille osallistutaan seuraamalla luentoa verkon välityksellä. Kysymyksille chat-mahdollisuus.