Verkkoluento: Impulsiivisesti käyttäytyvän koiran arkitaidot ja käsittely

39.00 sis alv

Kuvaus

Impulsiivisesti käyttäytyvän koiran arkitaidot ja käsittely 12.12.  klo 12-16

Impulsiivisesti käyttäytyvien koirien tapa havainnoida tuttua elinympäristöään johtaa helposti kaavoihin, joissa ihminen jää aina askeleen koiran jälkeen. Koira on jo mielipiteensä ja toimintatapansa päättänyt, kun ihminen alkaa vasta valmistautua. Oman koiran käsittelystä ja hankalista tilanteista voi tulla jo ajatuksenakin välteltäviä.

Tämän verkkoluentopäivän aikana impulsiivisesti käyttäytyvien koirien kanssa elämistä tarkastellaan arjen yleisten taitojen ja ongelmatilanteiden näkökulmista. Millaisia työkaluja tunnemme ja voimme käyttää, jotta saamme ohjata koiraa hitaasti, ei-robottimaisen epätarkasti ja silti ennen kaikkea turvallisesti?

Arkitaidoista luentopäivän aikana käsitellään mm. hihnassa kulkemista, vieraiden kohtaamista ja ohittamista, käsittelytoimenpiteitä, koiran hallittua ohjaamista paikasta toiseen ja oman paikan opettamista. Käsittelytilanteita varten koiralle voidaan puolestaan opettaa staattisia tehtäviä, joiden turvallisessa toteuttamisessa koiran elekieltä luetaan paljon tarkemmalla silmällä kuin aktiivisemmissa tehtävissä.

Verkkoluentopäivä perustuu aihepiirin aiempiin luentoihin ja koulutuksiin. Se sisältää kolme erillistä osiota ja niitä tiivistävän yhteenvedon.

  • Verkkoluentopäivä sisältää kolme erillistä osiota ja useita videoesimerkkejä käytännön harjoituksista.
    • Osa 1: Kuunteleminen ja tarkasti kohdentaminen
    • Osa 2: Arkinen liikkuminen ja kohtaamistilanteet
    • Osa 3: Staattiset taidot ja niiden turvallisuus 

Luento on tarkoitettu koiranomistajille, jotka pohtivat, miten arkiset taidot ja käsittelytilanteet voisi opettaa sujuviksi ja toteuttaa turvallisesti.

Luennoija on eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija (TAY) Jirka Vierimaa. Jirkan koulutuksissa on tavattu toistakymmentä eri eläinlajia ja noin 5000 koiraa. Hänen erityiskiinnostuksensa liittyy positiivisen vahvistamisen menetelmiin ongelmanratkaisussa ja urheilukoirien koulutuksessa. Jirka on yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista.

Luennolle ilmoittautuneille lähetetään infokirje, josta saat tarvittavat tiedot Zoomin käytöstä. Luennolle osallistujat eivät ole ääni- ja videoyhteydessä kouluttajaan tai toisiinsa, vaan verkkoluennoille osallistutaan seuraamalla luentoa verkon välityksellä. Verkkoluentoja ei tallenneta, koska osallistujien kysymykset ja keskustelu vaikuttavat jokaisen luennon kulkuun eri tavoin. Kysymyksille ja keskustelulle on luennon ajan jatkuva chat-mahdollisuus.

Lisätiedot

Vaihtoehdot

Kaikki 3 luentoa, Luento 1: Hihnakäyttäytyminen klo 12–12.45, Luento 2: OVIKELLO!!! klo 13–13.45, Luento 3: Koirasta lapsen kaveri klo 14–14.45