Verkkoluento: Impulsiivisesti käyttäytyvän harrastuskoiran kouluttaminen

39.00 sis alv

Varasto loppu

Kuvaus

Verkkoluento: Impulsiivisesti käyttäytyvän harrastuskoiran kouluttaminen 9.5. klo 12-16

Tiedämme jo, että impulsiivisesti käyttäytyvät koirat ovat monesti lahjakkaita harrastuskoiria ja nopeita oppijoita. Tiedämme myös sen, että suunnitelmallinen ja taitoihin perustuva kouluttaminen on paras keino impulsiivisesti käyttäytyvän koiran kanssa harrastamiseen ja riskikäyttäytymisten vähentämiseen. Mutta millaisia näiden taitojen tulisi olla, jotta osaaminen ei jäisi temppujen ja kikkailun tasolle? Entä kuinka paljon suunnitelman tekemiseen, kouluttamiseen ja muutoksen odottamiseen pitäisi varata aikaa?

Koirat voivat tehdä hetkellisiä ja hätäisiä valintoja häiriötekijöiden aikana, ajautua impulsiivisen toiminnan pysäyttämättömään kierteeseen, herkistyä pientenkin negatiivisten kokemusten myötä tai olla lähes kyvyttömiä pitkäkestoisiin suorituksiin. Impulsiivinen käyttäytyminen voi esiintyä erilaisin tunnistettavin tavoin, jolloin yksilölle sopivien koulutusmenetelmien valitseminen ja edistymisen ennakointi on aiempaa tarkempaa.
Verkkoluentopäivän aikana impulsiivisesti käyttäytyvän koiran kouluttamista lähestytään kolmen teeman ja yhteenveto-osion kautta:

  • Taitoihin perustuva kouluttaminen – mitä ja miten käytännössä? klo 12–12:45
  • Tavoitteellisen harjoittelun tukeminen hyvinvointitekijöiden avulla klo 13–13:45
  • Kouluttamisen sudenkuopat ja niiden harkittu välttäminen klo 14–14:45
  • Miten taitojen opettaminen, hyvinvointi ja ”virheiden” ennakointi käytännössä tapahtuu? klo 15–16

Luentopäivä on suunnattu koiranomistajille ja eri lajien koiraharrastajille.

Kouluttajana on eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija (TAY) Jirka Vierimaa. Jirkan koulutuksissa on tavattu toistakymmentä eri eläinlajia ja noin 5000 koiraa. Hänen erityiskiinnostuksensa liittyy positiivisen vahvistamisen menetelmiin ongelmanratkaisussa ja urheilukoirien koulutuksessa. Jirka on yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista.

Luennolle ilmoittautuneille lähetetään infokirje, josta saat tarvittavat tiedot Zoomin käytöstä. Luennolle osallistujat eivät ole ääni- ja videoyhteydessä kouluttajaan tai toisiinsa, vaan verkkoluennoille osallistutaan seuraamalla luentoa verkon välityksellä. Kysymyksille chat-mahdollisuus.