Toko jatkot (lokakuussa)

80.00 sis alv

Varasto loppu

Kuvaus

 

Toko eli tottelevaisuuskoulutus on harrastuslaji, jossa kilpaillaan neljässä eri tasoluokassa. Tokoa voi kuitenkin hyvin harrastaa myös ilman kisatavoitteita, ja sen harrastaminen parantaakin yleensä koirakon yhteistyötä ja suhdetta myös arkielämässä. Se sopii kaikenrotuisille ja -ikäisille koirille. Tokossa suoritetaan erilaisia liikkeitä, jotka sisältävät mm. seuraamista, asennonvaihtoja paikalla ja liikkeestä, noutoliikkeitä sekä ohjaajasta irtautuvia tehtäviä. Liikkeissä arvostetaan kontaktia ohjaajaan sekä mahdollisimman reipasta, viivyttelemätöntä ja iloista, mutta ohjaajalta eleetöntä suoritusta.

Tällä kurssilla rakennetaan tokon alempien luokkien liikkeistä koemaisempia suorituksia – olisi siis hyvä, jos koirakolla olisi jo sekä tietoa että taitoa tokon harrastamisesta, ja koira olisi yhteistyöhaluinen ohjaajansa kanssa työskentelyyn. Minkäänlaista kisavalmiutta tai valmiita liikkeitä ei kuitenkaan vaadita, eikä koirakon tarvitse olla kiinnostunut kilpailemisesta. Tokoliikkeiden lisäksi tehdään tokossa hyödyttäviä oheisharjoitteita. Kurssilla edetään yksilöllisesti jokaisen koirakon tason mukaisesti ja tutustumme mahdollisesti myös hieman joihinkin ylempien luokkien liikkeisiin.

Kurssi järjestetään sisätiloissa ryhmäkoulutuksena, joten tässä on myös oiva tilaisuus myös häiriötreenille! Olisi kuitenkin hyvä, että koira pystyisi työskentelemään myös koirahäiriössä.

Tokon kaikki liikkeet on luettavissa koeohjeesta:
http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/attachments/alo-evl_13012015_1.pdf

Kouluttajana kurssilla on lajissa itse kilpaileva Oona Mäki

Koulutuspäivät joka toinen tiistai neljä  kertaa  29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12.

Klo 19-19.50

Koulutuspaikka Rallitassun koulutushalli osoitteessa Nukarintie 24, 05400 Jokela