Jirka Vierimaa: Harrastuskoiran häiriökurssi

199.00 sis alv

Varasto loppu

Kuvaus

Harrastuskoiran häiriökurssi

Oletko huomannut, että koirasi kiihtymys voimistaa sekä sen suorituskykyä harrastuksissa, mutta myös ei-toivottua ennakointia tai turhautumista ja häiriötekijöihin reagoimista? Häiriöissä harjoittelu edellyttää koiran ohjaamista ja tukemista, jotta sen vahvuudet tulevat huomioiduiksi viimeistä piirtoa myöten.

Kurssin aikana käytetään häiriönä niin koiran vireystilaa ja ei-toivottua ennakointia aiheuttavia kaavoja kuin koiran huomion saavia liike-, haju- ja ääniärsykkeitä. Häiriöharjoittelussa avaintekijänä on oikean kriteeriportaikon, siis loogisesti kohti lopputavoitetta etenevien harjoitusvaiheiden suunnittelu ja käyttöön ottaminen. Jos olet aiemmin ollut askeleen jäljessä koiraasi, nyt pääset kaksi askelta sen edelle!

Kurssilla hyödynnetään mm. ärsykkeen kääntämisen menetelmää ja yhteensopimattomuuden periaatetta palkitsemisessa. Näiden lähestymistapojen avulla koira oppii tulkitsemaan uusiksi ympäristöstä tekemiään havaintoja. Koirat ehdollistuvat ja kaavautuvat hyvin nopeasti reagoimaan ulkopuolisiin kilpaileviin palkkioihin, mikä aiheuttaa turhia keskeytyksiä, viiveitä ja kiirettä suorituksiin niin harjoitus- kuin kilpailu-/koetilanteissa. Koska emme itse voi muuttaa ympäristöä ja koiran tapaa havaita loputtomiin, opetamme mieluummin ympäristön häiriöt ja houkutukset tarkoittamaan haluamiamme asioita.

Koulutuspäivät sunnuntaisin 5 kertaa: 30.8., 13.9., 27.9., 11.10.  ja 1.11.  klo 16.00-18.00  (HUOM 11.10. kerta osoitteessa Kauppanummentie 8)

Koulutuspaikka Rallitassun koulutushalli osoitteessa Nukarintie 24, 05400 Jokela

Kurssille mahtuu mukaan kahdeksan koirakkoa.

Kouluttajana on eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija (TAY) Jirka Vierimaa. Jirkan koulutuksissa on tavattu toistakymmentä eri eläinlajia ja yli 5500 koiraa. Hänen erityiskiinnostuksensa liittyy positiivisen vahvistamisen menetelmiin ongelmanratkaisussa ja urheilukoirien koulutuksessa. Jirka on yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista.