Jirka Vierimaa: Harrastuskoiran palkkaaminen & perustaidot

199.00 sis alv

Varasto loppu

Kuvaus

Tällä kurssilla saat alkuun uuden luvun sinun ja koirasi välisessä tavoitteellisessa kouluttamisessa ja vuorovaikutuksessa. Kurssin aikana jokaiselle koirakolle rakennetaan yksilöllinen palkkiojärjestelmä sekä laaja valikoima taitoja tulevia harrastustavoitteita varten. Kurssi on hyvin monipuolinen ja käytännöllinen. Se sopii myös ensimmäistä harrastuskoiraansa kouluttaville.

Palkkiojärjestelmällä tarkoitetaan monipuolista ja harkittua palkkioiden käyttämistä. Tehtävän opettamiseen sopiva palkitsemistapa auttaa ennakoimaan tavoitellun vireystilan yhdistämistä tehtävään. Lisäksi monipuolisen palkitsemisen avulla voidaan varmistaa, että koira onnistuu tarkasti myös sille vaativammassa vireystilassa.

Perustaitojen, kuten kohdentamisen, kuuntelemisen, aloitteellisuuden, motorisen monipuolisuuden ja tauolla odottamisen, avulla voidaan puolestaan suunnitella peruskoulutus tukemaan tulevia vaativampia harrastustavoitteita. Koirien tavoitteellinen kouluttaminen on kuin palapelien osien erillistä muodostamista ja niiden yhdistämistä. Perustaitojen kehittymisen myötä siis kehitetään koiran oppimiskykyä ja koulutettavuutta. Eräänä sivuvaikutuksena voidaan havaita, kuinka keston kouluttaminen ja häiriöiden sietämisen kyky paranevat, vaikka niihin kiinnitettäisiin huomiota vain epäsuorasti.

Kurssin harjoitukset perustuvat virheettömän oppimisen ajattelutapaan ja menetelmiin. Niiden avulla voidaan välttää turhautumisen muodostuminen eri koulutusvaiheissa sekä opettaa koiralle motorisen tarkkuuden lisäksi haluttu vireystila yhdeksi onnistumisen kriteeriksi.

Koulutuspäivät joka toinen sunnuntai 5 kertaa 19.1., 2.2., 16.2., 1.3., 15.3. klo  14-16

Koulutuspaikka Rallitassun koulutushalli osoitteessa Nukarintie 24, 05400 Jokela

Kurssille mahtuu mukaan kahdeksan koirakkoa.

Kouluttajana on eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija (TAY) Jirka Vierimaa. Jirkan koulutuksissa on tavattu toistakymmentä eri eläinlajia ja yli 5500 koiraa. Hänen erityiskiinnostuksensa liittyy positiivisen vahvistamisen menetelmiin ongelmanratkaisussa ja urheilukoirien koulutuksessa. Jirka on yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista.