Saila Ryytty
Eläintenkouluttaja (AT)

Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2020, eläinlajeina koira ja kana. Kouluttamisen lisäksi päätyönä on klinikkaeläinhoitajan työt (klinikkaeläinhoitajan ammattitutkinto). 

Kokemusta koirista on kertynyt kohta 20 vuoden ajalta, perheessämme on ollut monia rescueita sekä kodinvaihtajia. Ensimmäisen oman koirani myötä sileäkarvaiset noutajat veivät sydämeni ja kesällä 2021 laumaamme liittyi pitkän noutajatauon jälkeen sileäkarvainen noutaja narttu Alma. Vanhuskoirien siirryttyä sateenkaarisillalle tarjoutui mahdollisuus uuteen pentuun ja loppuvuodesta 2023 lauma täydentyi vielä yhdellä urosflatilla, Elmolla. Koirani ovat olleet aina luonteeltaan hyvin erilaisia, on ollut reippaita ja avoimia kuin myös arkoja, ja se on haastanut myös itseäni kehittämään omaa toimintaani ja opiskelemaan lisää eläinten käyttäytymisestä. Omien koirien kanssa on vuosien varrella harrastettu rally tokoa, hakua, nose workia ja perehdytty myös pelko- ja resurssiaggressiivisuuteen. Alman ja Elmon kanssa tavoitteena on rodunomaiset lajit sekä rally toko. Tällä hetkellä kisaamme Alman kanssa rally tokon voittajaluokassa. Näyttelyissä olemme myös kiertäneet ja erityisesti koirien eettinen kohtelu on lähellä sydäntä. 

Rallitassulla kursseja, joita pidän ovat pentukoulut, junnukurssit, arkitottelevaisuus, näyttely- ja käsittelytreenit, rally toko  sekä noutajien rodunomaiset lajikurssit. 

Tavoitteena saada onnistumisen tunteita lemmikille sekä omistajalle,
tervetuloa koulutuksiin!